Pallas Kedisi Hakkında Bilgi

    0
    1731
    Pallas kedisi Hakkında Bilgi

    Pallas Kedisi ,  En küçük vahşi kedilerden biridir,  ancak tüm kedilerin en yumuşak tüylerine sahiptir. Orta Asya’dan kaynaklı – sıcaklığın negatif 40 dereceye düşebileceği Çin ve Moğol bölgelerinde  Pallas kedileri, kötü hava koşullarına karşı son derece dayanıklı bir tüye sahiplerdir. Bu tüylü yaratıklar dolgun ve iri boy olarak görüne bilir, ortalama bir ev kedisine benzemektedir.

    Pallas Kedisi Yetişme ortamı

    Pallas kedisi, yapısal olarak daha karmaşık kaya arasında barınak yaparak dağlar, bozkır otlakları ve yarı çöl arazisinde yaşıyorlar. Bunların arasında Çin, Moğolistan, Hindistan, Pakistan, Tacikistan, Kırgızistan, Kazakistan ve Rusya bulunur. Dağ yaşantılarını kar leoparlarıyla paylaşan 3.000-5.000 m arasındaki yüksekliklerde bulunurlar! Küçük kediler için, oldukça geniş toprakları vardır. Erkekler ev aralıkları kadınlarla örtüşen ortalama 98 km 2’lik  bir ev aralığına sahiptir. Dişilerin ortalama ev aralığı 23 km2’dir.

    Fiziksel

    Kış sıcaklıkları -50 ° C’ye düştüğünde, kalın postları Pallas kedilerinin sıcak kalmasına yardımcı olur. Yaz aylarında, 38 ° C civarında sıcaklıklara tahammül edebilirler.

    Çevrelerinde çok fazla örtüşme olmadığı için Pallas kedisi gri kürk rengleri onları araziyle kaynaşmasına yardımcı olur; yarı çöl ortamında, daha paslı bir renk olabilirler. Tüm kedi türlerinin sahip olduğu bir özellik, gözlerinin üstünde beliren bir zar veya üçüncü göz kapağıdır. Pallas kedileri için, bu zar çevrelerindeki soğuk ve sık sık tozlu rüzgarlara karşı korunmaya yardımcı olur. Küçük, kulakları saklanmalarına yardımcı olurlar.

    BESLENME

    Bu küçük kedi türü, kemirgenler, kuşlar, böcekler, sürüngenler ve hatta carrion’dan oluşan geniş bir yemle beslenir. Çok hızlı olmadığı için, önce dibe çöker ve avlarına oldukça yaklaşmaları gerekir. Kartallara, kurtlara, kızıl tilki veya köpeklere – kendilerini avlamaktan kaçınmak için – yiyecek ararken yere yatmadan önce kısa sürede hareket ederler. Avlanmak için en çok şafak vaktinde aktiftirler, ancak gün boyunca da avlanabilirler. Koros tilkileri , kırmızı tilkiler ve Avrupalı ​​porsuk gibi diğer mezo etoburları, Pallas kedileri ile aynı besin kaynaklarından yararlanmaktadır. Rekabet yasağından kaçınmak için, aynı kaynaklar için yarışan türlerin aynı ortamda bir arada olamayacağını belirten bir ilke, mevsimsel yemlik davranışlarını uyarlamışlardır.

    ÜREME

    Zor ortamlarda yaşayan diğer kedilere benzer şekilde, Pallas kedisi yıllık ıslah mevsimi var. Pallas kedisi çok eşlidir, yani bir erkek birkaç dişi ile çiftleşecektir. Yetiştirme mevsimi genellikle Aralık ile Mart başları arasında olup, ortalama 75 gün süren bir gebelik süresidir. genellikle 2 ila 6 yavru kedi arasında doğururlar, ancak bazen bu sayısı 8’e kadar çıkmıştır. Kedi yavruları Mart sonu ve Mayıs ayları arasında doğar ve ilk iki ay boyunca kendi yuvalarında kalırlar.

    CEVAP BIRAKIN

    Lütfen Yorum Giriniz
    Buraya Adınızı Giriniz