Afrika Pengueni Hakkıda Bilgi

    0
    434
    Afrika Pengueni Hakkıda Bilgi

    Afrika Pengueni(Spheniscus demersus) Humboldt penguenlerine çok benziyor . Afrika penguenleri, önlerinde baş aşağı bir at nalı biçiminde olan geniş bir siyah bant grubuna sahiptir. Göğüs bölgelerine yayılmış siyah noktalar var. Afrika penguenleri onlara ‘Jackass penguen’ alternatif adı verilen yüksek sesle bir ses çıkarır.

    AFRİKA PENGUEN ÖZELLİKLERİ

     

    Afrikalı penguenler yaklaşık 27 inç (60 santimetre boyunda) durur ve 7 ila 11 pound ağırlığındadır. (2.5 ila 4 kilogram). Afrika penguenleri, Güney Afrika kıyılarında ve açık kıyı adalarında yaşar ve ürerler. 17. ve 18. yüzyıllarda Afrika pengueni yiyecek ve yağ için öldürüldü. Son zamanlarda, guano koleksiyonu yuvalama alanlarını yok etti. Bir kerede nüfus milyonlarda olduğu tahmin ediliyordu. Bu sayı 1993’te yaklaşık 160.000’e düştü.

    AFRİKA PENGUEN ARALIĞI

    Afrika Pengueni, Afrika’da üreyen tek penguen türüdür ve başka hiçbir yerde bulunmaz. Dağılımı kabaca soğuk, besin açısından zengin olan Benguela Current ile çakışıyor. Afrika Penguenlerinin dağılımı, ıslah sahaları olarak açık deniz adalarının mevcudiyeti ile daha da belirlenir.

    AFRİKA PENGUEN DİYET

    Afrika Penguenleri, başta kalamar, kabuklu (sardalya), at uskumruları ve yuvarlak ringa balığı gibi sümüklü pelajik balıklar üzerinde, kalamar ve kabuklular ile beslenir. Av avına çıktığında, Afrika Penguenleri saatte 20 kilometre hıza ulaşabilir.

    Afrika penguenlerinin yemek bulmak için seyahat etmeleri gereken mesafe, hem zamansal hem de mekânsal olarak değişir. Batı kıyısında tipik bir yiyecek arama gezisi 30 ila 70 kilometredir. tek bir gezi için. Güney sahilinde, avlanma kuşları, yolculuk başına ortalama 110 kilometre kapsar. Penguenler yavrularını beslerken, üreme kolonisinden gidebilecekleri mesafe daha sınırlıdır. Bir Afrika Pengueninin ortalama dalışı yaklaşık iki buçuk dakika sürmektedir ve yaklaşık 30 metre derinliktedir, ancak 130 metreye kadar olan dalış derinlikleri kaydedilmiştir.

    AFRİKA PENGUEN YERLEŞTİRME

    Yuvalar diğer yuvalardan uzakta inşa edilmiştir. Çalıların altında veya kumlu plajlarda inşa edilebilirler. İki yumurta genellikle serilir ve bol miktarda yiyecek olduğu yıllarda her iki civciv de hayatta kalacaktır. Kuluçka yumurtalarının kuluçka süresi 38 ila 41 gün arasında değişir. Bu görev, her iki ebeveynin de 1 ila 3 günlük vardiyada eşit olarak paylaşılır. Civcivler her iki ebeveyn tarafından yumurtadan çıktıktan yaklaşık 40 gün boyunca ılık tutulur ve korunur. Piliçler yetişkin tüylerini 70 ila 100 gün yaşlarında alırlar. Bu zamanda denize gidiyorlar ve kendi başlarına.

    AFRİKA PENGUEN ÜREME

    Afrika Penguenleri 2 ila 6 yaş arasında üreme başlar, ancak normalde 4 yıldır. Diğer penguenlerin çoğunda olduğu gibi, Afrika Penguenleri, çoğunlukla kayalık açık deniz adalarında, kendilerini kazdıkları yuvalara yuva yaparak ya da kayalar veya çalıların altındaki çöküntülerde kolonyal olarak ürerler. Yuva sahasındaki barınak, gölge (ve ılıman iklime karşı koruma) sağlamak ve Kelp Gulls ve Sacred Ibises gibi yumurta ve civcivlerin yırtıcılarına karşı korunmak için önemlidir.

    Diğer birçok kuş türünden farklı olarak, Afrika Penguenleri geniş bir üreme mevsimine sahiptir. Çoğu kolonide, ıslahın bazı aşamalarında kuşlar yıl boyunca mevcut olacak. Bununla birlikte, geniş bölgesel farklılıklar var ve Namibya’daki (Kasım ve Aralık) üreme mevsiminin zirvesi, Güney Afrika’nın zirvesinden (Mart-Mayıs) daha erken olma eğilimindedir.

    Afrika Penguenleri tek eşlidir ve aynı çift genellikle her yıl aynı koloni ve çoğunlukla aynı yuva bölgesine dönecektir. Çiftlerin yaklaşık% 80 ila 90’ı ardışık üreme mevsimlerinde bir arada kalır ve bazılarının 10 yıldan uzun bir süredir birlikte kaldığı bilinmektedir. Afrika Penguenleri için ortalama debriyaj büyüklüğü 2’dir ve kuluçka süresi yaklaşık 40 gün olup, erkek ve kadın inkübasyon görevlerine eşit olarak katılır. Kuluçka değişiminin uzunluğu, o zamandaki yiyeceklerin mevcudiyetine bağlıdır, fakat tipik olarak yaklaşık iki buçuk gündür.

    Her iki ebeveyn de civcivleri yetiştirmeye devam ediyor ve ilk 15 gün civcivler yetişkinlerden biri tarafından sürekli olarak araştırılıyor. Bundan sonra, piliçler vücut ısısı üzerinde tam kontrol elde ederler. Ancak, bu aşamada civcivler avcılardan hala risk altındadır ve yetişkinler civcivleri yaklaşık 30 gün öncesine kadar korumaya devam ederler, bundan sonra her iki ebeveyn de aynı anda denize gidebilir. Yalnız bırakılan piliçler sıklıkla kediler oluştururlar, bu da yetişkinlerden gelen civcivlerin saldırılarını önlemek için daha fazla hizmet eder.

    Afrika Penguen civcivleri 60 ila 130 günlük yaşlarda her zaman kurtulabilirler. Yavruların yavrulanma süresi ve yavrulama ağırlığı ile başarılı bir şekilde yetiştirilen yavruların sayısı, yiyeceklerin mevcudiyetine ve kalitesine bağlıdır. Gençler hala kolonide iken, yetişkinler civcivleri beslemeye devam ediyor. Gençler sonunda koloniyi terk ettiğinde, bunu ebeveynleri olmadan yaparlar. Bu yavrular doğumdan sonraki 12 ila 22 ay boyunca doğum öncesi kolonilerinden uzak kalırlar, daha sonra, normalde doğum sonrası kolonilerine geri döner ve yetişkin tüylerine dönüşürler.

    AFRİKA PENGUEN UYARLAMALARI

    Penguenler öncelikle serin su ortamlarına uyarlanmıştır ve ısı kaybını azaltma ihtiyacı tüm penguenler için büyük önem taşımaktadır. Bununla birlikte, Afrikalı Penguen de dahil olmak üzere bazı türler, karasal ortamları başarılı bir şekilde sömürmeyi başarabilmişlerdir. Davranışsal ve fizyolojik uyarlamalar, Afrika Pengueninin ılıman bir iklimde karada yaşam için aşırı izolasyon probleminin üstesinden gelmesini sağlamıştır.

    Afrika Penguenlerinin ılıman bölgedeki karasal yaşama adapte etmelerinin yollarından biri üreme sahalarındaki faaliyetlerini büyük ölçüde şafak ve alacakaranlık dönemleriyle sınırlandırmaktır. Üreme kuşları çoğunlukla yuvalarda veya gün boyunca yoğun ısıdan korunma sağlayan kaya ve çalılar gibi başka bir barınak altında yuva yaparlar. Civcivleri ve diğer üreme olmayan kuşları kuluçkaya ya da kuluçkadan çıkmayan kuşlar, günlerini denizde geçirirler ya da plaj gruplarında toplarlar ve düzenli olarak yüzerler. Bazı kuşlar kolonide açıkta (yani yuvaların dışında ve diğer korunaklı yuvalarda) kalırlar; fakat bu kuşlar genellikle kendilerini sırtlarına güneşe bırakırlar, böylece ayakları, paletleri ve ağız yüzeyleri gölgelenir.

    AFRİKA PENGUENİNİN KORUNMASI

    Yılda yaklaşık% 2’lik bir düşüş oranı göz önüne alındığında, Afrika Penguenlerinin vahşi doğada uzun süreli yaşayabilirliği konusunda kayda değer bir endişe vardır. 1990’ların sonunda nüfus hafif toparlanmış ve 1999 yılında 224.000 kişi tahmin edilmiştir. Afrika Pengueni, kuşlar için Güney Afrika Kırmızı Veri Kitabında Savunmasız olarak sınıflandırılmıştır, IUCN’nin tehdit altındaki tür kategorileri açısından Hassas kabul edilir ve CITES Ek II ve Göçmen türlerin korunması için Bonn Sözleşmesi’nde listelenmiştir.

    Afrika Penguen nüfustaki önemli düşüşün nedenleri iyi bilinmektedir. Başlangıçta düşüş, çoğunlukla penguen yumurtalarının gıda ve habitat değişikliği ve üreme kolonilerinde guano toplama ile ilgili rahatsızlıktan dolayı ortaya çıkmasıydı. Bu faktörler artık büyük ölçüde ortadan kalktı ve şu andaki başlıca tehditler pelajik balık avı ve petrol kirliliği için ticari balıkçılıkla rekabeti içeriyor. Diğer tehditler, üreme kolonileri ve yiyecek kaynakları için Cape Fur Seals ile rekabetin yanı sıra penguenlerin üzerindeki mühürlerle yapılan predasyonları içerir. Yabani kediler mevcut ve kolonilerin birkaçında sorun teşkil etmektedir. Afrika Penguenleri ayrıca Kelp Gulls ve Sacred Ibises gibi kuş avcıları tarafından yumurta ve civcivlerin predasyonuna maruz kalırken, mongoose gibi doğal kara yırtıcıları,

    Afrika pengueni korunan bir türdür, ancak habitatları Afrika’nın güney kıyısındaki tankerlerden gelen petrol sızıntıları nedeniyle zarar görmeye devam eder. Son zamanlarda bölgede Afrika penguenlerinin yeni üreme kolonileri kurmak için başarılı bir çaba gösterilmiştir. Petrol sızıntılarından zarar gören penguenlere yardım etmek için kurtarma hizmetleri de vardır.

    CEVAP BIRAKIN

    Lütfen Yorum Giriniz
    Buraya Adınızı Giriniz