Adelie Pengueni Hakkında Bilgi

    0
    632
    Adelie Pengueni

    Adelie Pengueni(Pygoscelis adeliae), İmparator Penguen ile birlikte Antarktik anakarada yaşayan tek iki penguen tipinden biridir. Bu tür Antarktika kıyıları ve yakındaki adalar boyunca yaygındır. Adelie penguenleri, Antarktika kıtasında yaşayan penguenlerin en küçüğüdür. Adelie penguenleri, 1830’lu yıllarda Fransız bir kaşifin karısı olarak adlandırıldı.

    Adelie penguenleri on binlerce kuşun büyük kolonilerinde kayalık, buzsuz plajlarda yuva yapar ve ürerler. Antarktika bölgesinde yaşayan 2.5 milyondan fazla üreyen çift var.

    ADELİE PENGUENİ ÖZELLİKLERİ

    Adelie penguenleri 60 ila 70 santimetre uzunluğunda ve yaklaşık 4 kilogram ağırlığındadır.

    Ayırt edici işaretler, gözü çevreleyen beyaz halka ve faturanın tabanında bulunan tüylerdir.

    Bu uzun tüyler kırmızı faturalarının çoğunu saklıyor. Onların kuyrukları diğer penguenler kuyruklarından biraz daha uzundur.

     DİYET

    Adelie penguenleri, kril gibi kabuklulara oldukça bağımlıdır. Balık ve amfipodlar, belirli mevsimlerde belirli yerlerde de yaygın gıdalar olabilir.

    ÜREME

    Adelie penguenleri Ekim ayında üreme alanlarına varıyor. Yuvaları birlikte yığılmış taşlardan oluşur. Erkek Adelie penguenleri düşük guttural gürültü ile dişileri çağırır ve ardından yüksek sesle ağlar. Bir dişi Adelie pengueni, genellikle kahverengi veya yeşil renkli iki yumurta bırakır.

    Aralık ayında, Antarktika’daki en sıcak ay (yaklaşık -2 ° C), ebeveynler yumurtayı kuluçka dönemlerini değiştiriyor. Bir ebeveyn beslenmeye gider ve diğeri yumurtayı ısıtmak için kalır. Kuluçka yapan ebeveyn yemek yemiyor. Mart ayında, yetişkinler ve gençleri denize geri döndüler. Adelie penguenleri yuvalarını çakıl taşları, taşlar ve diğer yuva yapı malzemelerini çalmaya çalışan diğer penguenlerden korumak zorunda. Adelie penguenleri su içmezler, bunun yerine kar yağarlar. Burunlarında, balıkları yakalarken ve suda balık tutarken yutdukları deniz suyunu dışarı çıkaran bir bezi vardır.

    GÖÇ

    Adelie Penguenler göçmen penguenler ve üreme sonrası, bir sonraki bahara kadar kolonilerine dönmezler. Bu türün üreme dışı dağılımı hakkında çok az şey bilinmektedir. Antarktika kışı boyunca sadece birkaç Adelie Penguen kaydı var.

    Uydu telemetri kullanılarak yapılan son çalışma, Ross Denizi’nden Adelie Penguenlerinin bu bölgeyi sonbaharda terkettiğini ve Antarktika kıtasının yaklaşık 600 kilometre kuzeyine göç ettiğini göstermektedir. Çocukların yetişkinlerden daha kuzeyde ilerlediğinden şüpheleniliyor.

    KORUMA

    BirdLife Uluslararası (2004). Adelie Penguen (Pygoscelis adeliae). 2006 IUCN Tehdit Altındaki Türlerin Kırmızı Listesi. IUCN 2006. 12 Mayıs 2006’da alındı. Veri tabanı girişi, bu türün neden en az endişe duyduğuna dair gerekçelendirmeyi içeriyor.

    CEVAP BIRAKIN

    Lütfen Yorum Giriniz
    Buraya Adınızı Giriniz